SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsföreningen Warta
Fotboll

IF Warta
1 - 4
Önnereds IK
IF Warta1 - 4Önnereds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 06 april, 20:15
Plats:Sälöfjordsvallen 2 K.Gräs
Tävling:
Matchnummer: 060111005   Tabell >>
Samling:18:45
Seriepremiär!
2023-04-06 12:42

Nu är det äntligen dags för herrarnas seripremiär i Div 5B mot Önnereds IK! Inför matchen har vi ställt ett par frågor till tränaren Julio Mosele för att se vad han tänker kring kvällens match, försäsongen och laget.

 

Äntligen dags för seriepremiär, hur känns det?

  • Det blir en mycket spännande match för hela föreningen. Där det blir den första senior tävlingsmatch för mer än hälften av vår trupp. En satsning som föreningen gör för sina egna unga spelare.   

Premiären spelas på hemmaplan mot Önnereds IK, har du lagt någon fokus på motståndarna?

  • Jag har inte sökt för specifika information om motståndaren. Det som jag hört från andra personer är att Önnereds är seriens favoritlag till denna säsong. Mer än det vet jag inte.

Är du nöjd med hur försäsongen har sett ut? Något speciellt du vill lyfta fram från försäsongen? Vad har varit den största utmaningen under försäsongen?

  • Jag är mycket nöjd med försäsongen! Speciellt med den struktur som vi har lyckats att skapa runt vårt seniorlag i föreningen. Att skapa en träningsrutin där allt runt om fungerar; bollarna, rena kläder till spelare, planbokning… Allt skall finnas på plats när spelarna kommer till träningen. Det kräver ledare som trivs i föreningen och vill arbeta för laget. Till slut, att få ihop ca 22 spelare till varje träning, 3 gånger i veckan. Det är tecken på en stark försäsong enligt mig.
  • Största utmaningen har varit att få ihop allt detta som jag nämnde ovanför och samtidigt organiserar ett nytt lag på planen. Dvs skapa en tydlig spelorganisation som passar för alla våra spelare, på en så pass kort tid.

Vad är målet för säsongen?

  • Såklart vill alla lag vinna, och det är samma för oss. Men det primära målet för IF Warta är att etablera ett senior lag som är referensen för hela förening. Ett lag där våra unga spelare strävar efter att komma in. Där vi skapar möjlighet för våra spelare att ta sig vidare till elitfotboll genom vår egen verksamhet.   

Några sista tankar eller ord du vill förmedla ut?

  • Det sista tanken är egentligen något som jag försöker att sprida till alla lag i vår förening. Nycklarna för att kunna stödja våra spelare att utvecklas genom fotboll är att skapa en positiv miljö där spelare blir motiverade och kommer till sina träningar. Att lyckas med en hög träningsnärvaro är en stor utmaning för alla breddföreningar i dagens samhälle, från barn till seniorlag!  

Vi tackar Julio för hans ord och hoppas att vi ses på sälöfjordsvallen ikväll! 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 17/5 19:15
4 - 1  
Ons 8/5 20:15
1 - 4  
Tis 7/5 20:15
2 - 4  
Fre 3/5 18:30
4 - 0  
Mån 29/4 19:00
1 - 7  
Lör 27/4 17:15
1 - 3