SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsföreningen Warta
Fotboll

IF Warta - Herrsenior

Välkommen till IF Wartas representationslag för herrseniorer.

Är du intresserad av att söka in till laget? Skicka då in en provspelsanmälan så återkopplar vi så snart vi kan. Har ni frågor eller funderingar om föreningen så tveka inte att kontakta oss via mail eller telefon.

Välkommen till IF Warta

Referat: Björndammens BK/Öjersjö IF - IF Warta
Förlust mot Björndammen med 2-0
2023-06-03 21:20

Det är med ett tungt huvud dessa sammanfattande rader skrivs. Det kändes som en bra lördag och solen stekte, känslan av att vi kan plocka hem 3 starka och viktiga pinnar var närvarande. Så blev det tyvärr inte denna gång. 

 

Första halvlek har precis som flera tidigare matcher varit ganska så händelselös. Ett par halvchanser åt båda hållen, en fin räddning av Dimi och en himla massa spel på mittplan. Björndammen hade dock greppet om matchen då de vann både första och andra bollar gång på gång. 

 

I andra halvlek började matchen svänga och till en början var det Warta som visade att vi minsann ville vinna detta. Dock så kom 1-0 målet som en riktig kalldusch redan 15 minuter in i andra. Björndammen skruvar in en hörna i en sekvens där Dimi trycks in i målet och helt enkelt inte kan agera på den bollen. Vi försöker att äta oss in i matchen igen men det är inte mycket som stämmer idag. Felpass, otajmade löpningar och avslut utanför mål. När vi sedan drar på oss ett rött kort och straff för att Björndammens anfallare skjuter bollen på Yusufs hand gick ridån ner. Dessvärre får även vår målvakt Dimi ett rött kort med några minuter kvar efter en vårdslös satsning. 

 

Efter 90 spelade minuter ska man gå av plan och känna att man gett allt man kunde. Idag gav alla allt av sin ork men fotbollsmässigt så var vi inte där. Vi behöver bli mer kreativa i offensiven, snacka mer och våga ta risker som lag. Kort och gott finns det en del vi kan ta med oss till nästa vecka för att fortsätta utvecklas.

Hemmamatch för herrarna!
2023-05-25 20:59

Veckans andra match! Denna gången är det Fässberg som kommer på besök, ett lag med lika många poäng som oss i tabellen. Senast lagen möttes var i september 2021 och då slutade matchen 2-2⚽️ En trea imorgon är viktigt för att hänga med i den övre delen av tabellen!

 

Kom och heja fram oss till en vinst🔥 Kaffe och kaka finns på plats i cafét redan 30 minuter innan matchen börjar🍪☕️

Delad poäng mot KBK, 1-1.
2023-05-24 07:48

Precis som vi förväntat oss blev det en tuff match mot ett Kungsladugård som är rutinerade och starka. Resultatet, 1-1, känns på något sätt rättvist då inget av lagen har speciellt många klara målchanser. Samtidigt så får vi åka hem till Hisingen igen med en känsla av att vi hade kunnat växla upp både en och två nivåer för att ta alla tre poäng.

 

Första halvlek:
Redan från start så får vi styra spelet och gör det egentligen genom hela första halvlek. Vi spelar ett lugnt och stabilt spel men där vi aldrig riktigt kommer hela vägen fram till offensiv box. KBK ställer upp med en duktig försvarslinje som mer eller mindre rensar allt som kommer i deras väg. Överlag en ganska så händelselös första halvlek, förutom en hel del tuffa dueller och fasta situationer. 0-0 i halvlek.

 

Andra halvlek:
Det blev snabbt väldigt tydligt vad KBK hade snackat om i halvlek, hög press och minska vårt bollinnehav. KBK tar över matchen lite mer i andra och får väldigt många fast situationer omkring vårt straffområde, något som vi lyckas försvara oss mot. Deras höga press skapar utrymmen för oss på offensiv planhalva vilket vi också utnyttjar i minut 54. Eddy får en öppnande pass och hamnar i ett en mot en läge, snurrar bort sin försvarare och kan ganska enkelt placera in den vid bortre stolpe. Här hade vi önskat att vår reaktion till ledningsmålet var att trycka på ännu mer, dessvärre faller vi ett steg tillbaka och tappar vårt spel en stund. Detta resulterar i att KBK kan utnyttja en frispark utanför straffområdet som de nickar in bakom Dimitri i minut 76. Vi trycker på och sätter hög press sista kvarten men när domaren blåser av matchen så står det fortfarande 1-1.

 

Vi får ta med oss att vi måste våga spela vårt spel, sätta hög press även när vi leder och framförallt att inte falla in i motståndarens tempo. Tack till alla som kom och heja! Hoppas vi ses på fredag när vi gästat av Fässberg!

Uppdatering från herrarna!
2023-05-19 20:57

Med en vinst mot Azalea i ryggen så har vi haft en lugn vecka utan match. Istället kör vi på med träningar som vanligt måndag och onsdag men kör även ett extrapass ikväll för att göra oss redo inför två matcher nästa vecka! Gräset är fortsatt svårspelat men det börjar se lite ljusare ut även på den fronten. Fokuset under veckan har framförallt varit på stort spel, värdera rätt och tempo.

 

Nästa vecka möter vi först Kungsladugård borta på tisdag, apelsinplan 19.00! Därefter står Fässberg på andra sidan men denna gången på hemmaplan, fredag 26/5 19.00👏 En tung vecka med chans på 6 poäng helt enkelt! 

 

Vi kämpar på och hoppas på att vi ses vid nästa match!⚽️🔥

Referat: IF Warta - Önnereds IK
Seriepremiär!
2023-04-06 12:42

Nu är det äntligen dags för herrarnas seripremiär i Div 5B mot Önnereds IK! Inför matchen har vi ställt ett par frågor till tränaren Julio Mosele för att se vad han tänker kring kvällens match, försäsongen och laget.

 

Äntligen dags för seriepremiär, hur känns det?

  • Det blir en mycket spännande match för hela föreningen. Där det blir den första senior tävlingsmatch för mer än hälften av vår trupp. En satsning som föreningen gör för sina egna unga spelare.   

Premiären spelas på hemmaplan mot Önnereds IK, har du lagt någon fokus på motståndarna?

  • Jag har inte sökt för specifika information om motståndaren. Det som jag hört från andra personer är att Önnereds är seriens favoritlag till denna säsong. Mer än det vet jag inte.

Är du nöjd med hur försäsongen har sett ut? Något speciellt du vill lyfta fram från försäsongen? Vad har varit den största utmaningen under försäsongen?

  • Jag är mycket nöjd med försäsongen! Speciellt med den struktur som vi har lyckats att skapa runt vårt seniorlag i föreningen. Att skapa en träningsrutin där allt runt om fungerar; bollarna, rena kläder till spelare, planbokning… Allt skall finnas på plats när spelarna kommer till träningen. Det kräver ledare som trivs i föreningen och vill arbeta för laget. Till slut, att få ihop ca 22 spelare till varje träning, 3 gånger i veckan. Det är tecken på en stark försäsong enligt mig.
  • Största utmaningen har varit att få ihop allt detta som jag nämnde ovanför och samtidigt organiserar ett nytt lag på planen. Dvs skapa en tydlig spelorganisation som passar för alla våra spelare, på en så pass kort tid.

Vad är målet för säsongen?

  • Såklart vill alla lag vinna, och det är samma för oss. Men det primära målet för IF Warta är att etablera ett senior lag som är referensen för hela förening. Ett lag där våra unga spelare strävar efter att komma in. Där vi skapar möjlighet för våra spelare att ta sig vidare till elitfotboll genom vår egen verksamhet.   

Några sista tankar eller ord du vill förmedla ut?

  • Det sista tanken är egentligen något som jag försöker att sprida till alla lag i vår förening. Nycklarna för att kunna stödja våra spelare att utvecklas genom fotboll är att skapa en positiv miljö där spelare blir motiverade och kommer till sina träningar. Att lyckas med en hög träningsnärvaro är en stor utmaning för alla breddföreningar i dagens samhälle, från barn till seniorlag!  

Vi tackar Julio för hans ord och hoppas att vi ses på sälöfjordsvallen ikväll!