Idrottsföreningen Warta
Fotboll

Delad poäng mot KBK, 1-1.
2023-05-24 07:48

Precis som vi förväntat oss blev det en tuff match mot ett Kungsladugård som är rutinerade och starka. Resultatet, 1-1, känns på något sätt rättvist då inget av lagen har speciellt många klara målchanser. Samtidigt så får vi åka hem till Hisingen igen med en känsla av att vi hade kunnat växla upp både en och två nivåer för att ta alla tre poäng.

Första halvlek:
Redan från start så får vi styra spelet och gör det egentligen genom hela första halvlek. Vi spelar ett lugnt och stabilt spel men där vi aldrig riktigt kommer hela vägen fram till offensiv box. KBK ställer upp med en duktig försvarslinje som mer eller mindre rensar allt som kommer i deras väg. Överlag en ganska så händelselös första halvlek, förutom en hel del tuffa dueller och fasta situationer. 0-0 i halvlek.

Andra halvlek:
Det blev snabbt väldigt tydligt vad KBK hade snackat om i halvlek, hög press och minska vårt bollinnehav. KBK tar över matchen lite mer i andra och får väldigt många fast situationer omkring vårt straffområde, något som vi lyckas försvara oss mot. Deras höga press skapar utrymmen för oss på offensiv planhalva vilket vi också utnyttjar i minut 54. Eddy får en öppnande pass och hamnar i ett en mot en läge, snurrar bort sin försvarare och kan ganska enkelt placera in den vid bortre stolpe. Här hade vi önskat att vår reaktion till ledningsmålet var att trycka på ännu mer, dessvärre faller vi ett steg tillbaka och tappar vårt spel en stund. Detta resulterar i att KBK kan utnyttja en frispark utanför straffområdet som de nickar in bakom Dimitri i minut 76. Vi trycker på och sätter hög press sista kvarten men när domaren blåser av matchen så står det fortfarande 1-1.

Vi får ta med oss att vi måste våga spela vårt spel, sätta hög press även när vi leder och framförallt att inte falla in i motståndarens tempo. Tack till alla som kom och heja! Hoppas vi ses på fredag när vi gästat av Fässberg!